helas

helas

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Schabowe panierowane pasztetem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten przepis jest dla osób, które szukają małej odmiany od tradycyjnych schabowych

Schabowe panierowane  pasztetem

Składniki:

Schabowe panierowane pasztetem

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 puszka pasztetu DROP
  • 1 jajko
  • przyprawa np. Vegeta
  • natka pietruszki lub inna zielenina
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Schabowe panierowane pasztetem
Kotlety rozbić natrzeć Vegetą wstawić do lodówki. Po 15 min. wyjąć obtoczyć w posiekanej drobno pietruszce, następnie posmarować z obu stron pasztetem. Roztrzepać jajko ze szczyptą soli i pieprzu, maczać nasze kotlety w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub ryżem na sypko.