Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Schabowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki ze schabu karkowego.

Schabowe roladki

Składniki:

Schabowe roladki

 

  • 4 plastry schabu karkowego

 

 

 

  • 4 łyżeczki ostrej musztardy

 

 

 

 

 

  • pieprz młotkowany z kolendrą

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki
Schab rozbijamy na cienkie kotlety. Smarujemy musztardą, doprawiamy odrobiną soli i czarnego pieprzu. Boczek kroimy na 8 równych plastrów, a ogórki wzdłuż na ćwiartki. Na każdym kotlecie układamy po 2 plasterki boczku i po 2 kawałki ogórków. Zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym. Wlewamy śmietanę, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Powstały sos doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

schab