eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Schabowe roladki curry Eli

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 19

Pyszne roladki schabowe z grilla z kapustą i grzybami.

Schabowe roladki curry Eli

Składniki:

Schabowe roladki curry Eli

 

  • 10 kotletów schabowych
  • Marynata:
  • 1.5 szklanki maślanki
  • 1 łyżka ziarenek smaku Winiary
  • 1.5 łyżki curry
  • pieprz
  • sól

 

  • 50 dkg kapusty kiszonej
  • 25 dkg grzybów(ja dałam mrożone podgrzybki)
  • 1 duża cebula
  • 1 kostka mięsna Winiary
  • pieprz i sól do smaku
  • 2 łyżki smalcu do kapusty
  • 2 łyżki oleju do grzybów

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki curry Eli
Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Składniki marynaty dokładnie wymieszać.Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin(najlepiej na całą noc).Cebulę posiekać i 2/3(1/3 zostawić do grzybów)zeszklić na gorącym smalcu.Dodać kapustę,kostkę mięsną,podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu,aż kapusta będzie miękka.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić resztę cebuli,zamrożone grzyby(nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje.Grzyby dodać do miękkiej kapusty,wymieszać,doprawić do smaku pieprzem,solą i ostudzić.Kotlety wyjąć z marynaty,na każdym rozłożyć kapustę z grzybami,zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.Piec na grillu około 30-35 minut.Smacznego!