Sposób przygotowania:
Schabowe roladki z cukinią i rzodkiewką
Farsz: Cebulę drobno posiekać. Zeszklić ją na łyżce oleju. Umytą i suchą cukinię pokroić w drobne paseczki i dodać do cebuli i smażyć około 2 minut. Sprawioną rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać na patelnię. Smażyć a właściwie dusić aż płyn odparuje. Zdjąć z ognia i doprawić solą, pieprzem i świeżo mielonym chili. Zostawić do ostygnięcia. Mięso: Schab umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć mieszanką przyprawy do wieprzowiny i ziół prowansalskich. Na płacie mięsa rozsmarować 1/4 przygotowanego farszu. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie roladki obtoczyć w jajku i bułce i delikatnie zrumienić na łyżce oleju. Następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem i piec około 20 minut w 180-200 st. Smacznego!