Sposób przygotowania:
Schabowe roladki z rozmarynemNamoczyć grzyby.
Przygotować składniki na farsz - pokroić korniszony, skórkę od chleba, paprykę, wędzonkę, cebulę, grzyby i cebulki koktajlowe.
Kotlety rozklepać na duże , foremne płaty.
Posolić i popieprzyć - posmarować olejem i ułożyć jeden na drugim. Zostawić na 15 minut.
Posmarować musztardą .
Na każdym ułożyć kawałek skórki razowca, kawałek korniszona, łyżkę wędzonki, pasek słoninki, kilka ,, piórek " cebuli.
Założyć brzegi. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami lub związać nitką .
Posmarować wszystkie roladki olejem.
Oprószyć mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać tłuszcze i obsmażyć zrazy na rumiano.
Przełożyć do garnka. Zalać wodą -- dodać pokrojone grzyby.
Dołożyć rozmaryn .
Dusić ok. 1 godziny , aż płyn odparuje o połowę.
Wyjąć roladki z garnka.
Zaciągnąć sos mąką - doprawić do smaku.
Podawać z kaszą .
zbysiowa
edytaha
Babciagramolka
Hi hi - z tym opisem to chyba przesadziłam - jak pisałam przepis to nie zauważyłam , że kliknęłam na wieksze i pogrubione litery i tak wstawiłam . A potem nawet mi sie spodobało - niech już tak zostanie
Henia