Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Schabowe troszeczkę inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlety schabowe troszeczkę inaczej.

Schabowe troszeczkę inaczej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe troszeczkę inaczej

 

Sposób przygotowania:

Schabowe troszeczkę inaczej
Schab myjemy w zimnej wodzie, osuszamy, a następnie nacieramy roztartym czosnkiem. Schab kroimy na plastry. Każdy z nich oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem, następnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Przygotowujemy panierkę rozkruszając lub miksując blenderem krakersy i łącząc je z bułką tartą. Jajka roztrzepujemy widelcem w talerzu. Rozbite plastry schabu panierujemy w jajku i bułce z krakersami. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Schabowe troszeczkę inaczej
Pokrojone plastry schabu oprószamy dokładnie przyprawami.
Schabowe troszeczkę inaczej
Rozbijanie plastrów schabu przy użyciu tłuczka kuchennego.
Schabowe troszeczkę inaczej
Smażenie kotletów, które wcześniej panierowaliśmy.