justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schabowe w musztardzie francuskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

nie tradycyjne schabowe, ale równie smaczne

Schabowe w musztardzie francuskiej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowe w musztardzie francuskiej

 

 

  • schab 1/2 kg
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta
  • buka tarta

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w musztardzie francuskiej
Schab dzielimy na kotlety. Każdy doprawiamy silą, pieprzem oraz Vegetą. Ubijamy na cienkie kotlety. Jajko mieszamy z odrobiną soli, pieprzu i z musztardą. Każdy kawałek mięsa panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy każdy z kotletów. Bułka powinna być rumiana i chrupiąca. . Można je podać z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Schabowe w musztardzie francuskiej
kotlety panierujemy w jajku z musztardą, a następnie w bułce tartej
Schabowe w musztardzie francuskiej
każdy z kotletów smażymy na chrupko z każdej strony