justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schabowe w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

żeby tradycyjny schabowy nie był nudny

Schabowe w płatkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w płatkach

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w płatkach
Mięso dzielimy na porcje. Każdy kawałek mięsa posypujemy solą i ubijamy na dosyć cienkie kotlety. Jajko rozbijamy z solą, pieprzem, majerankiem i musztardą. Bułkę tartą i płatki owsiane dokładnie razem mieszamy. Każdy kotet panierujemy najpierw w jajku, a nastepnie w mieszance bułki tartej i płatków. Patelnię rozgrzewamy z dużą łyżką masła i smażymy na niej kotlety. Za każdym razem, kiedy smażymy kolejne kotlety należy przetrzeć patelnię i rozgrzać nowy tłuszcz. Kotlety wtedy będą w jednakowym kolorze i z masła nie będzie pojawiała się piana.
Schabowe w płatkach
mięso nalezy podzielić na mniejsze porcje
Schabowe w płatkach
każdy kawałek miesa ubijamy na dosyc cienkie kotlety
Schabowe w płatkach
jajko rozbijamy z przyprawami i musztardą
Schabowe w płatkach
tak wyglądają kotlety panierowane w jajku i mieszance bułki i płatków owsianych