Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Schabowe z rokpolem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W kotletach naciąć głębokie kieszenie.

Schabowe z rokpolem

Składniki:

Schabowe z rokpolem

 

  • Danie na 4 osoby:
  • 4 grube kotlety schabowe,
  • 20 dag sera typu rokpol,
  • pęczek zieleniny,
  • kieliszek wytrawnego białego wina,
  • 2 łyżki mąki,
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego Galeo,
  • łyżeczka Czosnku granulowanego Galeo,
  • 4 łyżki oleju,
  • sok z cytryny,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Schabowe z rokpolem
Mięso od środka i na zewnątrz oprószyć solą i Przyprawą do mięsa wieprzowego Galeo, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Rokopol rozetrzeć z posiekaną zieleniną oraz Czosnkiem Granulowanym Galeo. Farsz włożyć do kieszonek, brzegi kieszonek mocno spiąć wykałaczkami. Kotlety obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec polać winem i dusić 15 min.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl