mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Ruloniki schabowe z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab nadziewany serkami topionymi .

Ruloniki schabowe z serkiem topionym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruloniki schabowe z serkiem topionym

 

  • 5 plastrów schabu
  • 2 serki topione ulubiony smak kostka po 100 g
  • bułka tarta
  • jajko
  • przyprawa do grilla
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Ruloniki schabowe z serkiem topionym
Mięso schabowe myjemy , rozbijamy prószymy solą i pieprzem i przyprawą do grilla na środek kładziemy połowę ( paseczek ) serka topionego i zawijamy w rulon spinamy wykałaczkami . Obtaczamy w bułce tartej i rozbełtanym jajku i znów do bułki . Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na wolnym ogniu dość długo . Aż schab zmięknie . Podajemy do obiadu .
Ruloniki schabowe z serkiem topionym
Schab prószymy przyprawą do grilla i solą
Ruloniki schabowe z serkiem topionym
Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami .
Ruloniki schabowe z serkiem topionym
Następnie roladki obtaczamy w bułce i jajku
Ruloniki schabowe z serkiem topionym
Gotowe kuleczki z serkiem po usmażeniu .