Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Panierowane roladki schabowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

wspaniały, kolorowy przepis na mięso na obiad

Panierowane roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane roladki schabowe

 

  • 5 plastrow schabu
  • pęczek natki pietruszki
  • serek topiony ziołowy
  • 1 mała cebula
  • 5 pasków marynowanej papryki
  • 5 plastrow szynki
  • 5 łyżeczek musztardy dijon
  • czosnek granulowany
  • pieprz cayenne
  • 1 jajko
  • olej
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Panierowane roladki schabowe
Rozbite kotlety posypujemy czosnkiem granulowanym i pieprzem cayenne. Smarujemy z jednej strony łyżeczką musztardy dijon. Na początku kładziemy plaster szynki, na nim pasek papryki, trochę serka topionego i kilka piórek cebuli, całość posypujemy posiekaną natką i zawijamy w roladki, składając najpierw boki i zwijając w rulonik. Zatapiamy w rozbitym jajku, potem w bułce tartej, smazymy na oleju na zlocisto.
Panierowane roladki schabowe
Przygotowujemy składniki: schab, paprykę, cebulę, szynkę i natkę pietruszki
Panierowane roladki schabowe
Rozbite kotlety przyprawiamy, smarujemy musztardą, układamy na nich resztę składników i zwijamy w roladki
Panierowane roladki schabowe
Przygotowujemy jajko i bułkę tartą, które wykorzystamy do panierki gotowych roladek
Panierowane roladki schabowe
Roladki najpierw zanurzamy w jajku, potem w bułce tartej i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.