2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Schabowe z serowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Delikatne roladki schabowe bogato nadziane serem żółtym z dodatkiem pora dla zaostrzenia smaku,ulubione mięso moich dzieci na obiad.

Schabowe z serowym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z serowym nadzieniem

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 2 łyżki majonezu
  • 15 dag sera żółtego
  • 10 cm pora
  • przyprawa do mięsa typu gyros
  • 1 jajko do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z serowym nadzieniem
Schab rozbijamy przez woreczek foliowy aby nie ubrudzić tłuczka,posypujemy przyprawą do mięsa.Smarujemy równomiernie majonezem z jednej strony. Oczyszczony i umyty por kroimy na krążki,ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,por mieszamy z serem i rozkładamy na mięsie,zawijamy w ruloniki,panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Schabowe z serowym nadzieniem
mięso rozbijamy tłuczkiem przez woreczek
Schabowe z serowym nadzieniem
każdy płat mięsa smarujemy majonezem posypujemy porem
Schabowe z serowym nadzieniem
następnie serem startym na tarce zawijamy w rulony
Schabowe z serowym nadzieniem
panierujemy kotlety i smażymy na rumiano