Sposób przygotowania:
schabowe z sezamem
Schab rozbijamy tłuczkiem z dwóch stron. Najlepiej jest rozbijać przez folię.
Następnie delikatnie solimy i pieprzymy każdy z osobna kotletów i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Odkładamy do lodówki na pół godziny. Niech przyprawy mają pczas na przejście do mięsa, żeby smak był intensywniejszy.
Olej rozgrzewamy na patelni.
Do jednej miseczki wbijamy jaja, pieprzymy i solimy. ROztrzepujemy widelcem dokładnie.
Na jeden płaski talerz wsypujemy bułkę tartą. A na drugi płaski talerz wsypujemy sezam.
Wyjmujemy z lodówki kotlety. I najpierw optaczamy je w sezamie, póżniej w jakjku i znowu w sezamie i optaczamy na koniec w bułce tartej , nie za dużo.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, po obu stronach. , na złocisty kolor.
Smacznego
Następnie delikatnie solimy i pieprzymy każdy z osobna kotletów i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Odkładamy do lodówki na pół godziny. Niech przyprawy mają pczas na przejście do mięsa, żeby smak był intensywniejszy.
Olej rozgrzewamy na patelni.
Do jednej miseczki wbijamy jaja, pieprzymy i solimy. ROztrzepujemy widelcem dokładnie.
Na jeden płaski talerz wsypujemy bułkę tartą. A na drugi płaski talerz wsypujemy sezam.
Wyjmujemy z lodówki kotlety. I najpierw optaczamy je w sezamie, póżniej w jakjku i znowu w sezamie i optaczamy na koniec w bułce tartej , nie za dużo.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, po obu stronach. , na złocisty kolor.
Smacznego