Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowy Cordon Bleu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso umyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Na jednym kotlecie położyć szynkę, ser i przykryć drugim kotletem.

Schabowy Cordon Bleu

Składniki:

Schabowy Cordon Bleu

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy Cordon Bleu
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Na jednym kotlecie schabowym położyć szynkę, ser i przykryć drugim kotletem. Złożyć tak wszystkie kotlety. Jajko rozbić przy pomocy widelca z solą. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron na słabym ogniu.