zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Schabowy na potrójnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

kotlet schabowy w pysznej, chrupiącej panierce

Schabowy na potrójnej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy na potrójnej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy na potrójnej panierce
Kotlety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa i posolić. Jajka rozbełtać z odrobiną soli i pieprzem. Płatki i chrupki zmiksować w rozdrabniaczu ale tak aby były widoczne kawałki. Zmiksowane składniki przesypać do miski, dodać bułkę tartą i paprykę i wymieszać mieszankę. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtaczać w mące, potem zanurzać w jajku i panierować w przygotowanej panierce lekko dociskając. Kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron.
Schabowy na potrójnej panierce
płatki i chrupki zmiksować w rozdrabniaczu
Schabowy na potrójnej panierce
przygotować także jajka i mąkę do obtaczania kotletów
Schabowy na potrójnej panierce
każdy kotlet panierować i smażyć na patelni
Schabowy na potrójnej panierce
smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron....