zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Schabowy w czerwonej czubrycy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Dziś w Atrium na kiermaszu świątecznym kupiłam kilka przypraw i między innymi czerwoną czubrycę, bo znałam tylko zieloną. Jest pyszna

Schabowy w czerwonej czubrycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w czerwonej czubrycy

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w czerwonej czubrycy
Na talerz wsypać bułkę do panierowania. Do miski wbić jajka, dodać mleko i posilić a potem za pomocą trzepaczki rozbełtać jajka. Schab umyć i osuszyć. Pokroić na nie za cienkie kotlety i każdy rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i posypać czubrycą a następnie wmasować przyprawy w mięso. Tak przygotowane kotlety odstawić na około 20 minut. Po tym czasie na gorącą patelnię wlać olej i rozgrzać go. Kotlety panierować najpierw w bułce, potem zanurzyć w jajku i znowu w bułce. Smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron.
Schabowy w czerwonej czubrycy
przygotowac jajka bułkę tartą i kotlety...
Schabowy w czerwonej czubrycy
kotlety po doprawieniu odstawić na 20 minut
Schabowy w czerwonej czubrycy
kotlety po panierowaniu kłaść na rozgrzany olej
Schabowy w czerwonej czubrycy
i smażyć z obu strona na złoty kolor ....