Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowy w mące kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chrupiące kotlety schabowe w mące kukurydzianej.

Schabowy w mące kukurydzianej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy w mące kukurydzianej

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w mące kukurydzianej
Kotlety schabowe lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć obficie pieprzem ,solą i papryką słodką. Jajko rozmącić widelcem na talerzu, zanurzyć w nim kotlety. Na drugim talerzu wymieszać mąkę kukurydzianą z bułką tartą (w proporcji 2:1) kotlety wypanierować w mieszance. Schabowe smażyć na oleju przez kilka minut z obu stron, aby były rumiane.
Schabowy w mące kukurydzianej
Kotlety rozbić tłuczkiem i oprószyć przyprawami.
Schabowy w mące kukurydzianej
Kotlety wypanierować w jajku i mące z bułką tartą.
Schabowy w mące kukurydzianej
Kotlety smażyć na rumiano na rozgrzanej patelni.