justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Schabowy w musztardowej pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab w duecie z musztardą

Schabowy w musztardowej pierzynce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w musztardowej pierzynce

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w musztardowej pierzynce
Schab opłukać pokroić w 2 centymetrowe plastry, rozbić tłuczkiem, doprawić Vegetą ,pieprzem mielonym , natrzeć startym na tarce o drobnych oczkach czosnkiem i posmarować z obu stron musztardą około 1 łyżeczka na kotlet. Kotlety obtoczyć w mące, a następnie kolejno maczać w rozbitym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron do zrumienienia około 15 minut. Smacznego!!!
Schabowy w musztardowej pierzynce
Schab pokroić w plastry o szerokości 2 cm
Schabowy w musztardowej pierzynce
Mięso posypać przyprawami aby nadać mu charakteru
Schabowy w musztardowej pierzynce
Kawałki wieprzowiny obtoczyć w mące jajku i bułce tartej
Schabowy w musztardowej pierzynce
Opanierowane kotlety smażyć na rozgżanym oleju