olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Schabowy w sosie pikantnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety schabowe tym razem w sosie pikantnym na bazie papryki oraz czosnku podane z puree ziemniaczanym.

Schabowy w sosie pikantnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w sosie pikantnym

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w sosie pikantnym
Schab kroję, a następnie wybijam. Cebulę i czosnek obieram i kroję, po czym podsmażam na niewielkiej ilości oleju i dodaję do tego pokrojony boczek. Kotlety posypuję papryką słodką i ostrą, po czym podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju. Podsmażone kolety wraz z olejem dodaję do garnka z cebulą, po czym dodaję pieprz, bulion i całość duszę na niewielkim ogniu. Do sos rozrabiam z mąką po duszę całość jeszcze przez chwilę. Ziemniaki gotuję, po czym łączę ze śmietaną i ugniatam. Mięso podaję z sosem i puree.
Schabowy w sosie pikantnym
Schab kroję, a następnie wybijam za pomocą tłuczka.
Schabowy w sosie pikantnym
Cebulę i czosnek obieram i kroję, po czym podsmażam na niewielkiej ilości oleju i dodaję do tego pokrojony boczek.
Schabowy w sosie pikantnym
Kotlety posypuję papryką słodką i ostrą, po czym podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju.
Schabowy w sosie pikantnym
Podsmażone kolety wraz z olejem dodaję do garnka z cebulą, po czym dodaję pieprz, bulion i całość duszę na niewielkim ogniu. Do sos rozrabiam z mąką po duszę całość jeszcze przez chwilę. Ziemniaki gotuję, po czym łączę ze śmietaną i ugniatam.