Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

'Schabowy' z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dla tych, którym zwykły schabowy nie smakuje lub mają ochotę na małą odmianę w kuchni.

'Schabowy' z piersi kurczaka

Składniki:

'Schabowy' z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

'Schabowy' z piersi kurczaka
Piersi z kurczaka myjemy pod zimną wodą, osuszamy, a następnie kroimy w plastry. Kostkę rosołową rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, lekko schładzamy i nacieramy nią kurczaka. Następnie delikatnie zbijamy kuchennym tłuczkiem do mięsa. Porcje oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następnie panierujemy je w jajku i mieszance mąki i bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim z obu stron kotlety na złoty kolor.