Sposób przygotowania:
Schabowy z szynką i jajkiem
Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdy płat mięsa położyć plaster szynki i połowę jajka, złożyć mięso na pół, obić brzegi tłuczkiem. Panierować kotlety w mące, roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy kucharek i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor
![Schabowy z szynką i jajkiem Schabowy z szynką i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-z-szynka-i-jajkiem-53283.jpg)
![Schabowy z szynką i jajkiem Schabowy z szynką i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-z-szynka-i-jajkiem-53284.jpg)