Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Schabowy z szynką i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schabowy - najlepszy z ziemniakami i surówką

Schabowy z szynką i jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowy z szynką i jajkiem

 

  • 4 szt kotlet schabowy,
  • 2 szt jajka gotowane na twardo,
  • 2 szt jajka surowe,
  • 4 plastry szynka gotowana,
  • 1 łyżka musztarda,
  • 3 łyżki mąka,
  • 1 szkl bułka tarta,
  • 1/2 łyżeczki przyprawa uniwersalna,
  • 1 ząbek czosnek,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z szynką i jajkiem
Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdy płat mięsa położyć plaster szynki i połowę jajka, złożyć mięso na pół, obić brzegi tłuczkiem. Panierować kotlety w mące, roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy kucharek i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor
Schabowy z szynką i jajkiem
Etap 1
Schabowy z szynką i jajkiem
Etap 2