Sposób przygotowania:
schabowy z z serem i papryką
Kotlety schabowe rozbijamy po obu stronach. Nasze pieczarki wpierw ok. 10 minut gotujemy. A więc wstawiam w garnek wodę i do gotującej wody wrzucamy pieczarki na 10 minut. Nasze rozbite kotlety schabowe posypujemy przyprawą do kurczaka ( nie za dużo ) . Solą oraz pieprzem. Ugotowane pieczarki kroimy w paski Tak samo jak i ser. Na każdym kotlecie wykładamy pieczarki oraz ser żółty. Zawijamy w rulon i wbijamy wykałaczkę żeby się nie rozpadły. Jaja roztrzepujemy z solą i pieprzem. Płatki kukurydziane kruszymy na drobno. Olej rozgrzewamy na patelni. Każdy kotlet moczymy wpierw w płątkach następnie w jajku i znów w płatkach i smażymy na kolor złocisty z każdej strony. Smacznego