Sposób przygotowania:
Schaby w sosie z nutką coli i goździka
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. lekko rozbić. Jajko wbić do miseczki, dodać sól czosnkową, pieprz i pokruszone w palcach goździki. Roztrzepać trzepaczką. Dodać colę i jeszcze raz wymieszać. Mięso wyłożyć do płaskiego naczynia, zalać marynatą ,owinąć folią spożywczą i zostawić na całą noc w lodówce.Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron. Do zalewy dodać szklankę wody, zamieszać i wlać na patelnię i dusić mięso do miękkości . Około 20-25 minut. Mięso zdjąć z patelni, sos przecedzić przez siteczko do miski. Mąkę wymieszać z 60 ml wody i dodać do przecedzonego sosu. Wymieszać. Na czystą patelnię wylać sos, zagotować. Dodać mięso i chwilę razem podgrzewać. Gotowe:-)