Sposób przygotowania:
Senik z musem rabarbarowo-malinowym
Okragla,sedniej wielkosci tortownice wysmarowac maslem,posypac bulka tarta.Skladniki na kruchy spod polaczyc ze soba,zagniesc i wylozyc spod tortownicy.Piec pzez ok.20-30 min w tem.180 stopni C. Ser zemlec lub zmiksowac w blenderze.Jajka ubic z cukrem,nastepnie polaczyc z serem,dodac cukier waniliowy,smietanae i na koncu make.Wymieszac,wlylac na upieczony spod .Wstawic do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. i piec pzez ok.1 godzine.Po uplywie czasu lekko uchylic drzwiczki piekarnika i pozostawic do ostygniecia. Rabarbar umyc,obrac ze skorki i pokroic na mniejsze kawalki,wrzucic do rondelka,dodac cukier,sok malinowy(odrobine wody w razie koniecznosci) gotowac na malutkim ogniu do czasu az rabarbar zmieknie.Zmiksowac,wystudzic .Zelantyne rozpuscic w niewielkiej ilosci letniej wody.Dodac do musu.Calkowicie wystudzony mus wlac na sernik,dokladnie rozprowadzic,udekorowac mieta.Mus calkowicie nie sterzeje,przynajmniej u mnie tak sie nie stalo.Nie bedzie jednak rozplywal sie na boki:)Smacznego:)
misia14
do musu można dodać czerwonego barwnika lub użyc żelatyny czerwonej, wtedy kolor musu bedzie bardziej atrakcyjny
Netka
Joanna109
Netka
Tez tak mysle:)