Sposób przygotowania:
Serce dla ukochanej osoby
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno z obydwoma cukrami. Potem dodać żółtka i delikatnie połączyć a następnie przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i barwnikiem. Wszystko wymieszać ale delikatnie. Tortownicę w kształcie serca ( 26 x 24 cm ) wysmarować na dnie masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Wyłożyć do niej ciasto i wstawić do piekarnika. Piec 40 minut a potem wyjąć biszkopt z formy, wystudzić i przekroić na dwa placki. Połowę mleka zagotować w garnku a drugą połowę wymieszać z mieszanką kremu na karpatkę. Gdy mleko się zagotuje wlać mieszankę i energicznie mieszając chwilę gotować aż masa zgęstnieje. Masę wystudzić. Do miski włożyć masło, chwilę je miksować mikserem a potem nadal miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu i mieszać aż masa będzie gładka. Biszkopty można nasączyć dowolnym płynem ( u mnie herbata owocowa ). Pierwszy placek ułożyć na talerzu, rozsmarować krem i przykryć drugim plackiem. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby się ładnie związało. Przed podaniem ciasto posypać cukrem pudrem za pomocą wyciętego szablonu.
cherry
zewa
Dziękuję :)
kołczu
zewa
Dzięki :)
zbysiowa
zewa
Była Madziu i to bardzo :)
marietta