SUPERPRZEPIS

Serduszkowe kostki przekładane

  • 1
  • ewasng
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Serduszkowe kostki przekładane

Słodkie i rozpływające się w ustach, nikt nie może się oprzeć przed kawałeczkiem

Składniki:

Serduszkowe kostki przekładane

 

  • 54 herbatniki
  • 1 puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym
  • 2,5 szklanki mleka + 5 łyżek
  • 2 budynie waniliowe
  • 10 dag margaryny
  • 500 ml kremówki
  • 1 śmietan fix
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • likier kawowy
  • 1,5 czekolady mlecznej
  • mielone orzechy laskowe

Sposób przygotowania:

Serduszkowe kostki przekładane
Budynie waniliowe ugotować na 2,5 szklanki mleka. Ostudzić i połączyć z margaryną. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i śmietan fix. Herbatniki podzielić na 3 części. Jedną część ułożyćna tacy, następnie masę orzechową, drugą część herbatników, masę budyniową, biszkopty nasączone likierem kawowym, bitą śmietanę i ostatnią część herbatników. Całość polać roztopioną na parze czekoladą i 5 łyżkami mleka. Ciasto podzielić na kostki i na każdy nasypać z orzechów serduszko.