Sposób przygotowania:
Serduszkowy gulasz
Serca dokładnie umyć rozcinając je i wyjmując skrzepy krwi znajdujące się wewnątrz serc. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić serca i podsmażyć. Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Tak samo cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki i paprykę dowolnie pokroić. Do podsmażonych serc wrzucić cebulę i paprykę oraz marchew i cukinię a także pieczarki i wszystko smażyć około 3-4 minuty. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy. Całość dusić do miękkości serc. Potem dodać kukurydzę i blanszowane brokuły. Na sam koniec skrobie ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie wody i zagęścić nią uzyskany sos. Zagotować i podawać taki gulasz z ryżem lub pieczywem albo kaszą.
gusia1000
mysza75
zewa
Ja też :)