zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Serduszkowy gulasz

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Uwielbiam serca i żołądki z kurczaka, dziś więc były serduszka

Serduszkowy gulasz Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Serduszkowy gulasz

 

  • 500 g serc z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 cukinii
  • kilka różyczek brokuła ( użyłam blanszowanych )
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 150 g pieczarek
  • 500 l bulionu ( użyłam rosołu )
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • sól himalajska do smaku
  • chili birds eye do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • kucharek w płynie do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Serduszkowy gulasz
Serca dokładnie umyć rozcinając je i wyjmując skrzepy krwi znajdujące się wewnątrz serc. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić serca i podsmażyć. Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Tak samo cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki i paprykę dowolnie pokroić. Do podsmażonych serc wrzucić cebulę i paprykę oraz marchew i cukinię a także pieczarki i wszystko smażyć około 3-4 minuty. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy. Całość dusić do miękkości serc. Potem dodać kukurydzę i blanszowane brokuły. Na sam koniec skrobie ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie wody i zagęścić nią uzyskany sos. Zagotować i podawać taki gulasz z ryżem lub pieczywem albo kaszą.
Serduszkowy gulasz
podsmazyć składniki gulaszu ale najpeirw serca
Serduszkowy gulasz
gotowy gulasz zagęścić skrobią ziemniaczaną