Sposób przygotowania:
Serniczek Ani z kruszonką
Ciasto: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy posiekane masło, cukier, jajko i śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i zagniatamy ciasto. Następnie wykładamy je na blachę do pieczenia. Przygotowujemy masę serową:
ser mielimy, dodajemy do niego 7 żółtek utartych z cukrem pudrem. Cały czas ucierają dodajemy ser, budyń, mleko i olej. Na koniec dodajemy pianę z białek. Masę rozprowadzamy na cieście i posypujemy kruszonką: podane składniki dobrze wymieszać, pokruszyć w palcach i posypać masę serową. Pieczemy przez ok 1,5 h w tem 180oC.
ser mielimy, dodajemy do niego 7 żółtek utartych z cukrem pudrem. Cały czas ucierają dodajemy ser, budyń, mleko i olej. Na koniec dodajemy pianę z białek. Masę rozprowadzamy na cieście i posypujemy kruszonką: podane składniki dobrze wymieszać, pokruszyć w palcach i posypać masę serową. Pieczemy przez ok 1,5 h w tem 180oC.