Sposób przygotowania:
serniczek kokosowy z galaretką
Przygotowanie:
Ciasto:
masło utrzeć ze 125 g cukru.Kolejno dodawać jajka .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodawać do masy na przemian z mlekiem.Wszystkie składniki starannie wymieszać.Ciasto przełozyć do posmarowanej tłuszczem i posypanejmąką tortownicy o średnicy 26 cm. Piec 30-35 minut w temp.175 stopni.
3 łyżki wiórków kokosowych uprazyć na suchej patelni. Twaróg utrzeć ze śmietaną, sokiem cytrynowym, białym rumem, wiórkami kokosowymi oraz pozostałym cukrem.
Żelatynę rozpuscić. Połaczyć najpierw z 3 łyzkami masy serowej, a nastepnie wymieszać z reszta masy. Na ciasto nałozyc obręcz tortownicy, wyłożyc masę, wyrównując wierzch łyżką. Chłodzić co najmniej 2 godziny,aż cała masa twarogowa stężeje.
Galaretke szafirową( wieloowocowa)rozpuścić w 300 ml wody i ostudzić.Gdy zacznie tężeć, wylać galaretkę na serniczek, odstawić do całkowitego stężenia.
Podawać z raffaello po półtorej kólki lub popruszyć wiórkami kokosowymi. Smacznego
Ciasto:
masło utrzeć ze 125 g cukru.Kolejno dodawać jajka .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodawać do masy na przemian z mlekiem.Wszystkie składniki starannie wymieszać.Ciasto przełozyć do posmarowanej tłuszczem i posypanejmąką tortownicy o średnicy 26 cm. Piec 30-35 minut w temp.175 stopni.
3 łyżki wiórków kokosowych uprazyć na suchej patelni. Twaróg utrzeć ze śmietaną, sokiem cytrynowym, białym rumem, wiórkami kokosowymi oraz pozostałym cukrem.
Żelatynę rozpuscić. Połaczyć najpierw z 3 łyzkami masy serowej, a nastepnie wymieszać z reszta masy. Na ciasto nałozyc obręcz tortownicy, wyłożyc masę, wyrównując wierzch łyżką. Chłodzić co najmniej 2 godziny,aż cała masa twarogowa stężeje.
Galaretke szafirową( wieloowocowa)rozpuścić w 300 ml wody i ostudzić.Gdy zacznie tężeć, wylać galaretkę na serniczek, odstawić do całkowitego stężenia.
Podawać z raffaello po półtorej kólki lub popruszyć wiórkami kokosowymi. Smacznego
truskawka77