Sposób przygotowania:
Serniczek lekki jak piórko.
Herbatę zalewamy gorącą wodą i zaparzamy, wyciągamy torebki i dodajemy żelatynę oraz słodzik do smaku. Żelatyny ma być tyle ile zaleca producent na opakowaniu. Chodzi o to aby uzyskać dość twardą galaretkę. Gdy galaretka jest chłodna dodajemy sok z cytryny i odstawiamy do lodówki. Jak stężeje kroimy w kostkę. Gdy galaretka jest już gotowa, do połowy szklanki mleka wsypujemy żelatynę ja dałam 3,5 łyżki. Gdy namoknie podgrzewamy. Ubijamy pianę z białek.Serek miksujemy z cukrem( słodzikiem) zapachem i dodajemy żelatynę. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą z białek. Połowę masy wylewamy do tortownicy na to rozrzucamy kostkę z galaretki i reszta masy. Równamy i do lodówki. Polewę robimy w następujący sposób. Żelatyną namaczamy w mleku, podgrzewamy dodajemy cukier, kakao i mleko w proszku. I taką masą smarujemy ciasto.