Sposób przygotowania:
Serniczek z delikatnym posmakiem owoców borówki
Margarynę topimy (całe 40g). Biszkopty kruszymy, dodajemy musli oraz połowę stopionego tłuszczu. Mieszamy i wysypujemy na spód tortownicy mocno przygniatając i wyrównując. Odstawiamy do lodówki. Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Stopniowo dodajemy ser, serek mascarpone, budyń oraz pozostały tłuszcz. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy do masy serowej. Całość dzielimy na dwie części. Jedną wylewamy od razu na przygotowany wcześniej spód. Do drugiej części dodajemy zblendowane z cukrem pudrem borówki. Mieszamy i wylewamy na wcześniejszą warstwę. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 70 minut w temp. 160st C. Lekko przestudzony polewamy rozpuszczoną z mlekiem (w kąpieli wodnej) czekoladą i posypujemy kokosem.