Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Serniczek z rosą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie , proste , i dobre ^^ W sam raz na imprezy :)

Serniczek z rosą

Składniki:

Serniczek z rosą

 

  • 1,25 kg ser biały,
  • 0,5 szklanki olej roślinny,
  • do smaku rodzynki sułtanki,
  • 2 szklanki mleko 3,2%,
  • 1 torebeczka cukier waniiowy,
  • 2-3 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 6 całe jajko kurze,
  • do smaku wiórka kokosowe,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 torebka budyń waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Serniczek z rosą
4 żółtka ubić z 1 szklanka cukru potem dodać 2 cale jajeczka następnie po łyżce dodawać ser zmielony, wszystko razem zmiksować potem dodać olej , budyń śmietankowy , i mleko. Wszystko dobrze wymieszać piec około 50min w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. (lecz wkładamy placek i zmniejszamy do 150 stopni) Następnie z 6 białek i pól szklanki cukru ubić pianę i wyłożyć na gorący placek posypać wiórkami i piec 15min. Ciasto będzie bardzo rzadkie ale podczas pieczenia zgęstnieje.