Sposób przygotowania:
Serniczek z truskawkami i białą czekoladą
Masło roztopić i przestudzić. Ciastka przełożyć do miski, mocno rozkruszyć. Do ciastek dodać masło, dokładnie wymieszać, przełożyć do tortownicy wyłożonej folią aluminiową (ok. 22 cm), lekko ugnieść, odłożyć na pół godziny do lodówki. Truskawki umyć, odszypułkować. 5-6 truskawek zmiksować, resztę rozłożyć na spodzie ciasteczkowym. Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać do zmiksowanych truskawek i roztopić ją cały czas mieszając. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie ją rozpuścić podgrzewając i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego cukier, wymieszać. Do twarogu dodać bitą śmietanę, ponownie wymieszać. Do serowej masy dodać ciepłą żelatynę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Serową masę wylać na spód ciasteczkowy i truskawki. Na wierzchu rozlać truskawki z białą czekoladą, zrobić esy-floresy. Serniczek mocno schłodzić w lodówce.