Sposób przygotowania:
Sernik
ciasto zagnieść, włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Masa:
Margarynę utrzeć do białości dodać cukier i cukier waniliowy trzeć dalej powoli dodając po jednym żółtku miksując dalej dodać zmielony ser a następnie olejek do smaku. Miksować aż składniki się połączą . Na koniec dodać piane ubitą z 7 białek i wszystko razem wymieszać drewnianą łyżką.
Połowę ciasta z lodówki utrzeć na tarce o grubych oczkach na wyłożoną papierem blachę wlać masę i na górę zetrzeć drugą część ciasta.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 1 godzinę (ale to trzeba tak na wyczucie )
Smacznego !!
Masa:
Margarynę utrzeć do białości dodać cukier i cukier waniliowy trzeć dalej powoli dodając po jednym żółtku miksując dalej dodać zmielony ser a następnie olejek do smaku. Miksować aż składniki się połączą . Na koniec dodać piane ubitą z 7 białek i wszystko razem wymieszać drewnianą łyżką.
Połowę ciasta z lodówki utrzeć na tarce o grubych oczkach na wyłożoną papierem blachę wlać masę i na górę zetrzeć drugą część ciasta.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 1 godzinę (ale to trzeba tak na wyczucie )
Smacznego !!