gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

uwielbiam ten sernik, jest pyszny

Sernik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik

 

  • 1,8 kg sera białego
  • 3 żółtka
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 dag mąki
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 40 dag cukru pudru
  • 12 jajek
  • 40 dag margaryny
  • 2 łyżki śmietany

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik
Zrób ciasto kruche: połącz ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia, cukier 3 żółtka i 1 całe jajko. Utrzyj te wszystkie składniki. Na koniec dodaj 2 łyżki śmietany. Tak powstałe ciasto wyłóż na spód brytfanny. Zrób masę: Żółtka z jajek utrzeć na masę z cukrem pudrem i margaryną. Pianę ubić z pozostałych białek i wymieszać z budyniami. Dodać do masy zmielony ser, ubitą pianę i wymieszać robotem. Wylać na ciasto kruche znajdujące się w brytfannie. Piec w temperaturze 180 st. C.
Sernik
Mielimy ser
Sernik
Ugniatamy ciasto
Sernik
Na ciasto dajemy masę serową
Sernik
Wkładamy do piekarnika