Sposób przygotowania:
Sernik
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Cukry, jajka oraz margarynę startą na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki. Wszystkie składniki dokładnie i szybko zagnieść. Rozwałkować i wyłożyć ciastem tortownicę o średnicy 28cm. Nakłuć widelcem i piec ok 15 min. w temp. 180°C
Białka oddzielamy od żółte. Żółtka ucieramy z serem, dodajemy 0,5 szklanki cukru oraz budyń i śmietanę. Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy 0,5 szklanki cukru. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Wylewamy na podpieczony spód ciasta i posypujemy rodzynkami. Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku na ok 40 min w temp. 180°C.
Smacznego !!
Białka oddzielamy od żółte. Żółtka ucieramy z serem, dodajemy 0,5 szklanki cukru oraz budyń i śmietanę. Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy 0,5 szklanki cukru. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Wylewamy na podpieczony spód ciasta i posypujemy rodzynkami. Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku na ok 40 min w temp. 180°C.
Smacznego !!