Sposób przygotowania:
Sernik 9
-Rozdrobnić ciastka do konsystencji piasku i dodać posiekane orzechy. Połączyć z roztopionym masłem aż masa będzie wilgotna. Wstawić do lodówki na czas przygotowania sera. -Zmiksować wszystkie składniki na masę serową(żółtek nie oddzielać od z białek) aż do połączenia się składników. -Tortownicę posmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wysypać mokrą masę ciasteczkową, wyrównać, mocno uciskając do dna. Wylać na wierzch masę serową. -Piec w temperaturze 150ºC przez około 1 godzinę i 20 minut,aż do momentu gdy powierzchnia sernika będzie ścięta i sprężysta. -Masło roztopić i połączyć z pokruszoną czekoladą.Szybko mieszając,doprowadzić do rozpuszczenia. Pokryć nią wystudzony sernik( wierzch i boki). Obsypać orzechami.