Krolina13

Krolina13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Sernik Beatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto kiedyś poleciła nam znajoma mojej mamy :) Rewelacja!

Sernik Beatki

Składniki:

Sernik Beatki

 

  • CIASTO
  • 2 pełne szklanki mąki tortowej
  • 3 żółtka
  • 1 margaryna
  • cukier waniliowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • MASA
  • 1 kg sera białego
  • 3 całe jajka
  • 1 żółtko
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 szklanki zimnego mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • zapach śmietankowy
  • sok z 1 cytryny
  • 3 budynie śmietankowe bez cukru ( 1 łyżkę odłożyć, bo będzie potrzebna do białek)

 

  • BIAŁKA
  • ubita piana z 4 białek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka budyniu

Sposób przygotowania:

Sernik Beatki
*CIASTO: Zagnieść wszystkie składniki i w wyłożyć ciastek dno blachy i w około jej, na wysokość około 3 cm. *MASA* Wszystkie składniki zmiksować. Masa jest rzadka. Wylać to na ciasto. *BIAŁKA* Ubić pianę z cukrem i łyżką budyniu. Piec w piekarniku w temperaturze 190-200 stopni około 45 minut. Potem położyć na wierzchu ubite białka i piec jeszcze około 15 minut.