Sposób przygotowania:
Sernik beksa
Przygotowanie:
Składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na spód blaszki 25/40 wcześniej posmarowanie margaryną i wysypanej mąką i ugnieść .
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na moment do ostudzenia.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać twaróg,budyń waniliowy (lub inny dowolny),olej ,mleko i sok z cytryny.Jest bardzo płynna masa.Wylać całość na ciasto uprzednio podpieczone i wstawić do piekarnika na na ok.45-55 minut.W tym czasie
ubić białka na sztywna piane z 1/2 szklanki cukru i na 15 minut przed planowanym wyjęciem ciasta z piekarnika wyłożyć pianą na sernik i wygładzić lub porobić wzorki.Wstawić do piekarnika na 15 minut .
Po upieczeniu wystawić do następnego dnia w chłodne miejsce aby porobiły się łezki.
Składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na spód blaszki 25/40 wcześniej posmarowanie margaryną i wysypanej mąką i ugnieść .
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na moment do ostudzenia.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać twaróg,budyń waniliowy (lub inny dowolny),olej ,mleko i sok z cytryny.Jest bardzo płynna masa.Wylać całość na ciasto uprzednio podpieczone i wstawić do piekarnika na na ok.45-55 minut.W tym czasie
ubić białka na sztywna piane z 1/2 szklanki cukru i na 15 minut przed planowanym wyjęciem ciasta z piekarnika wyłożyć pianą na sernik i wygładzić lub porobić wzorki.Wstawić do piekarnika na 15 minut .
Po upieczeniu wystawić do następnego dnia w chłodne miejsce aby porobiły się łezki.
misia53