Sposób przygotowania:
Sernik bez sera
CIASTO:
Masło posiekać z mąką,dodać cukier,proszek do pieczenia,żółtka.Zagnieść ciasto.Podzielić na 2 części,jedną włożyć do zamrażalki,zaś drugą częścią wyłożyć blachę(ja mam dużą 25x40)blacha ma być wysmarowana masłem,lub jakimkolwiek tłuszczem i posypana mąką.Surowy spód wysmarować dżemem.
MASA:
Ubić białka,ze szczypta soli,Kiedy będzie już sztywna piana dodać śmietanę,cukier,wiórka kokosowe,budyń(w proszku),mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia,
Wymieszać i wyłożyć na dżem,wyjąć drugą część ciasta z zamrażalnika i pokruszyć na wierzch masy
Piec w 180 stopniach-50 minut
Masło posiekać z mąką,dodać cukier,proszek do pieczenia,żółtka.Zagnieść ciasto.Podzielić na 2 części,jedną włożyć do zamrażalki,zaś drugą częścią wyłożyć blachę(ja mam dużą 25x40)blacha ma być wysmarowana masłem,lub jakimkolwiek tłuszczem i posypana mąką.Surowy spód wysmarować dżemem.
MASA:
Ubić białka,ze szczypta soli,Kiedy będzie już sztywna piana dodać śmietanę,cukier,wiórka kokosowe,budyń(w proszku),mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia,
Wymieszać i wyłożyć na dżem,wyjąć drugą część ciasta z zamrażalnika i pokruszyć na wierzch masy
Piec w 180 stopniach-50 minut
Bahus
eli_555
luna
czarownica