Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowo - truskawkowy
Dno tortownicy obkleiłam folią spożywczą żeby mi nie wyciekło położyłam na dno pierniki w mlecznej czekoladzie jedno przy drugim tak aby mocno były ściśnięte i się nie ruszały Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyłam z syropu i zmiksowałam. Dodałam cukier i serek mascarpone , wymieszałam. Dodałam żelatynę-fix:czyli do miseczki wlałam wodę zagotowaną 100 ml i 50 ml zimnej wody wsypałam żelatynę-fix deserową. Całość dokładnie mieszałam do rozpuszczenia i wtedy dodałam do masy brzoskwiniowej wymieszałam .Wlałam do tortownicy z piernikami i wstawiłam do lodówki na 1,5 godziny. Masa truskawkowa: Truskawki zmiksowałam dodałam cukier 5 łyżek serek homogenizowany dokładnie wymieszałam. Żelatynę - fix robimy identycznie jak do masy brzoskwiniowej i dodajmy do truskawek i serka .Ubijamy śmietankę na sztywno. i delikatnie mieszamy razem z masa truskawkową .Wykładamy na zgęstniałą masę brzoskwiniową i wstawiamy do lodówki na 4 godziny .Dekorujemy śmietaną i stokrotkami Dr Oetker oraz truskawkami :)
marietta