Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Sernik Brzoskwiniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny deser dla całej rodziny

Sernik  Brzoskwiniowy  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik Brzoskwiniowy

 

  • 4 serki homogenizowane
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 żelatyna ( 50 g. )
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 masło do wysmarowania tortownicy

 

Sposób przygotowania:

Sernik Brzoskwiniowy
► Dzień wcześniej rozpuścić galaretkę truskawkową i do stężenia odstawić / do lodówki /. ► W ¾ szklanki zimnej przegotowanej wodzie namoczyć żelantynę, wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie wlać 1 szklankę przegotowanej gorącej wody / wymieszać, odstawić do wystudzenia /. ► W 3 szklankach przegotowanej gorącej wodzie, rozpuścić galaretki pomarańczowe i / odstawić /. ► Brzoskwinie podzielić na dwie części, jedną pokroić w kostkę, drugą zostawić do dekoracji sernika. ► Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i odstawić / do lodówki /. Do dużego naczynia włożyć serki homogenizowane, cukier puder, cukier waniliowy i / wymieszać /. Następnie dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelantynę, pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie / wszystko razem wymieszać /. ► Wlać do wysmarowanej masłem tortownicy, sernik udekorować resztą brzoskwiń i zalać z dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową / wstawić do lodówki /.
Sernik  Brzoskwiniowy
Po schłodzeniu ciasta w lodówce pokroić na kawałki i wyłozyć na talerzyki.
Sernik  Brzoskwiniowy
Wlać do wysmarowanej masłem tortownicy - udekorować brzoskwińiami zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową i wstawić do lodówki.

Tagi:

ciasto sernik