Sernik budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ser zemleć dwa razy. Budynie ugotować według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić. Jajka ubić z cukrem. Dodać pozostałe skład

Sernik budyniowy

Składniki:

Sernik budyniowy

 

  • 8 jajek,
  • 1½ kg białego sera,
  • ½ l mleka,
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego,
  • 1½ szklanki cukru pudru,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 10-15 dag rodzynków.

Sposób przygotowania:

Sernik budyniowy
Ser zemleć dwa razy. Budynie ugotować według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić. Jajka ubić z cukrem. Dodać pozostałe składniki, miksować wszystko razem kilka minut na wolnych obrotach.

Dużą blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Masę serową wylać do blaszki. Piec około 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C