Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sernik cytrynowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sernik cytrynowy w angielskim stylu.

Sernik cytrynowy.

Składniki:

Sernik cytrynowy.

 

  • 250g ciastek digestive
  • 125g rozpuszczonego masla
  • Na mase
  • 750 g serka kremowego
  • 220g cukru pudru
  • 180g kwasnej,gestej smietany
  • 2 lyzeczki startej skorki cytrynowej
  • 60ml soku z cytryny
  • 3 duze jajka

Sposób przygotowania:

Sernik cytrynowy.
Tortownice(srednica 22 cm)wykladamy folia aluminiowa.Ciastka kruszymy bardzo drobno i dodajemy roztopione maslo,mieszamy dokladnie i powstala masa oblepiamy spod i boki tortownicy.Schladzamy w lodowce ok pol godziny.Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.Skladniki na mase dokladnie miksujemy i wylewamy do tortownicy na przygotowany i schlodzony wczesmniej spod.Masa bedzie bardzo rzadka.Gore tortownicy nakrywamy folia.Pieczemy az sernik sie zetnie,ok 1 godzine i 45 minut,sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowy.