Sposób przygotowania:
Sernik cytrynowy bez ciasta
Ser przekręcić przez maszynkę i utrzeć z cukrem.
Nie przerywając ucierania dodać stopione masło, opłukane i osączone rodzynki, posiekane migdały cukier waniliowy, otartą skórkę i sok z cytryny.
Delikatnie wymieszać, przesypując mąkę ze sztywno ubitą pianą z białek.
Przełożyć masę do natłuszczonej blachy.
Piec w gorącym piekarniku w temp. 220 stop. C. 1 godzinę.
Nie przerywając ucierania dodać stopione masło, opłukane i osączone rodzynki, posiekane migdały cukier waniliowy, otartą skórkę i sok z cytryny.
Delikatnie wymieszać, przesypując mąkę ze sztywno ubitą pianą z białek.
Przełożyć masę do natłuszczonej blachy.
Piec w gorącym piekarniku w temp. 220 stop. C. 1 godzinę.