gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sernik czarno biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik na biszkoptach ....

Sernik czarno biały Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik czarno biały

 

Sposób przygotowania:

Sernik czarno biały
Wysmarowaną margaryną blachę wykładamy biszkoptami. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie nadal ucierając dodajemy porcjami żółtka, twaróg sernikowy i mąkę ziemniaczaną. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do masy sernikowej, delikatnie mieszamy. Masę serową dzielimy na dwie części. Pierwszą część wylewamy na blachę na biszkopty,a do drugiej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy, następnie wylewamy na jasną masę serową. Sernik pieczemy w temp. 180 stopni około 70 minut. ( w tym czasie nie otwierać piekarnika ) Zimny sernik posypujemy cukrem pudrem.
Sernik czarno biały
Blachę wykładamy biszkoptami, następnie wylewamy jasną masę serową.
Sernik czarno biały
Do drugiej masy serowej dodajemy kakao i mieszamy.
Sernik czarno biały
Ciemną masę serową wylewamy na jasną masę.