Sposób przygotowania:
Sernik czarno-biały
CIASTO: Wszystkie składniki (oprócz kakao) połączyć i wyrobić na jednolite ciasto. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wyrobić. Obie części włożyć do woreczków i do zamrażalnika na 2-3 godziny. MASA SEROWA: Przygotować przed wyciągnięciem ciasta. Z białek ubić pianę na sztywno.Z reszty składników utrzeć gładką masę, na końcu dodać pianę. Na wysmarowaną blaszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach połowę białego ciasta i połowę ciemnego. Wyłożyć na ciasto masę serową. Na wierzch zetrzeć resztę ciemnego ciasta i resztę białego ciasta. Piec w temp.170 st.C przez 1 godzinę. POLEWA CZEKOLADOWA: W garnuszku rozpuścić margarynę dodając wodę,cukier i kakao- dobrze zmieszać aby była gładka.Polać polewą ciasto i zostawić do schłodzenia,następnie włożyć do lodówki aby polewa ładnie zastygła.