ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Sernik czarno-biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mmmmmmmmmmmmm palce lizać

Sernik czarno-biały

Składniki:

Sernik czarno-biały

 

  • Ciasto:
  • 1,5 szkl mąki tortowej
  • 1/2 szk cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 20 dkg masła
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Masa:
  • 3 serki homogenizowane
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • olejek cytrynowy
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Sernik czarno-biały
Wszystkie składniki ciasta połączyć, szybko wyrobić, podzielić na 2 części i wstawić do zamrażalki.
Z podanych składników utrzeć masę, z białek ubić pianę i dodać do masy. Na wysmarowaną tortownicę zetrzeć jedną część ciasta i nałożyć na to masę serową i drugą część ciasta. Piec około 1 godziny w temp. 180-200 stopni. Sernik po upieczeniu polać polewą czekoladową i posypać orzechami lub kokosem.