Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowo-malinowy na zimno
SPÓD: Ciastka pokruszyć, a najlepiej zmielić i połączyć z miękkim masłem. Wylepić spód foremki (22cm) i wstawić do lodówki. MASA SEROWA: Ser musi być dobrze zmielony. Użyłam tego z wiaderka. Zmiksować razem ze śmietanką, dodać cukier. Miksować, aż cukier się rozpuści. Masę podzielić na dwie części. 1 1/2 łyżki żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, przestudzić. Rozpuścić czekoladę i też przestudzić tak żeby była płynna, ale nie gorąca. Jedną część sera miksować i wlewać powoli czekoladę, następnie cienkim strumyczkiem żelatynę. Masę wylać na spód i wstawić do lodówki do stężenia. Druga połowę sera połączyć z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonej w 5 łyżkach gorącej wody. Odebrałam 2 łyżki masy na dekorację. Wlać mus malinowy i dobrze wymieszać. Malinowy ser wylać na zastygniętą masę serową z czekoladą. Wstawić do lodówki do stężenia. Ozdobić odłożoną białą masą i świeżymi malinami. Smacznego!
lalunia
marietta
Netka
iziona
monikaT83