Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowy
Zagnieć szybko ciasto kruche z podanych składników,gotową kulę ciasta owiń szczelnie folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 30 minut.
Teraz przygotuj nadzienie:oddziel żółtka od białek.Białka ubij na sztywno,odstaw.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej,odstaw aby nieco ostygła.Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę.Gdy masa będzie lśniąca dodawaj po łyżce twaróg,następnie przestudzoną czekoladę,budyń czekoladowy a na końcu pianę z białek.Delikatnie przemieszaj masę.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim uprzednio przygotowaną tortownicę o średnicy 24 cm.Nakłuwaj widelcem ciasto i na tak przygotowany spód wyłóż nadzienie serowe.Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok 50-60 min.
Ja podałam sernik z ubitą śmietaną 30% i truskawkami ale Ty możesz podać go z czym tylko sobie wymarzysz.
Teraz przygotuj nadzienie:oddziel żółtka od białek.Białka ubij na sztywno,odstaw.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej,odstaw aby nieco ostygła.Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę.Gdy masa będzie lśniąca dodawaj po łyżce twaróg,następnie przestudzoną czekoladę,budyń czekoladowy a na końcu pianę z białek.Delikatnie przemieszaj masę.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim uprzednio przygotowaną tortownicę o średnicy 24 cm.Nakłuwaj widelcem ciasto i na tak przygotowany spód wyłóż nadzienie serowe.Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok 50-60 min.
Ja podałam sernik z ubitą śmietaną 30% i truskawkami ale Ty możesz podać go z czym tylko sobie wymarzysz.
bajtek
pacpaw
evita0007
bernika
Natala1210
Mandaryna